Eropuit in Bad Bentheim | Speuren naar ridders en kastelen
  • Home
  • Omgeving
  • Eropuit in Bad Bentheim | Speuren naar ridders en kastelen

Bad Bentheim | Speuren naar ridders en kastelen

Je hoeft niet ver te zoeken. Het zandstenen kasteel Bad Bentheim [uit 1050] torent hoog boven de bomen uit. Een kijkje over de kasteelmuur is al indrukwekkend maar een bezoekje binnen de poorten, eventueel met rondleiding en bezoek aan het museum, is écht boeiend. Beklim de steile, houten trappen van de 30 meter hoge kruittoren met vier kleine hoektorens in barokstijl, waar de ridders vroeger op wacht stonden. Ook de ronde batterijtoren met 5 meter dikke muren diende ter verdediging.

P.s. Wil je, na dit te hebben gelezen, direct één van onze prachtige appartementen boeken? Klik hier.

Speuren naar ridders en kastelen

Bepaalde vertrekken in het kasteel zijn te bezichtigen. Zoals bijvoorbeeld de slaapkamer waar onder andere de Nederlandse koningin Emma sliep, wanneer ze bij haar adellijke familie op bezoek kwam. Wist je overigens dat er nog steeds een prins woont met zijn familie? En dat je kunt zien wanneer ze thuis zijn? [Wanneer de vlag uithangt] Ben je avontuurlijk ingesteld? Je kunt ook van de toren abseilen! Klik hier voor meer informatie. Wil je meer weten over ticketprijzen en openingstijden van het kasteel Bad Bentheim? Klik hier.

Fietsen, wandelen én lekker eten
Maar, er is nog zoveel meer te zien en te beleven in Bad Bentheim. Je kunt er namelijk heerlijk wandelen over de meest fantastische wandelpaadjes en fietsen over het fietsknooppuntensysteem die in Duitsland ook prima te volgen is. Het landschap is niet glooiachtig maar toch écht bergachtig, dat maakt het extra mooi!

Eten en drinken daar zijn ze gek op in Duitsland. De Duitsers zijn echte Bourgondiërs en daardoor zul je volop genieten van de culinaire lekkernijen die de restaurants en eetcafés bieden. Vergeet niet de Kaffee mit Kuchen te proberen, de keuze is eindeloos en de smaken zijn tongstrelend. Klik hier voor meer informatie.

  • Kasteel Bad Bentheim bezichtigen? Check hier alle informatie rondom openingstijden enzovoorts.
  • Alles weten over de culinaire lekkernijen in de restaurants en eetcafés? Klik hier.
  • Ben je avontuurlijk ingesteld? Je kunt ook van de toren abseilen! Zin in een avontuur? Of meer weten? Klik hier.

Een aantal fietsroutes zijn hier te vinden.  Wandelen? Check hier de leukste wandelroutes in en rondom Bad Bentheim.