Over ons HomeOver ons

Over ons

Bert & Angelique
en de drie kinderen

Met veel plezier en enorm veel passie runt de familie Schothorst sinds 1973 het melkveebedrijf. Naast Bert & Angelique is zoon Job ook actief binnen het boerenbedrijf. Iedere ochtend staan ze vroeg op om te zorgen dat de ‘dames’ en de kalveren voorzien worden van gras en mais. Deze prachtige zwartbonte koeien worden gemolken door een melkrobot zodat er tijd over is om ook aandacht te hebben voor andere zaken, zoals het nieuwe vakantiehuis. Ook zoon Jucce en dochter Dewi zijn enorm betrokken.

Al sinds de 9de eeuw, ten tijde van Karel de Grote, is Het Haerman terug te vinden in de boeken als ‘Hari’. De Postweg, het adres van de boerderij, is een van de belangrijkste postkoetsroutes tussen Deventer en Hannover, in de 19de eeuw.

Duurzaam boeren vinden we belangrijk. De overheid, diverse instanties en de maatschappij vragen veel. De koeien hebben voldoende ruimte, het dierwelzijn (koeverzorging) is belangrijk en het rantsoen is uitgebalanceerd. Maatschappelijk verantwoord boeren is een essentieel thema. Ook op Erve Haerman.
Boek nu!

Over ons

Het Haerman

Rondleiding op de boerderij

Vakantie op onze boerderij betekent niet dat je aan het werk moet. Maar het mag wel hoor! We laten graag onze trots en passie zien. En uiteraard mag je ook de kalfjes knuffelen, als je dat durft.

Heb je tijdens je verblijf dus zin in een rondleiding over ons boerenbedrijf? Laat het dan even weten. We vertellen er graag over.

Heb je niks met het boerenleven? Dan ga je via de oprit linksaf en zul je niet eens merken dat er op hetzelfde erf, van de vakantiewoning, een melkveebedrijf staat.
Boek nu!

  • Proef en geniet van Twente

  • Bekijk, beleef en voel het landleven

  • Adem de rust en de ruimte in

  • Kom fijne momenten creëren

BOEK JOUW VERBLIJF

Het Haerm

Appartementen

Overnachten op een van de mooiste plekjes in Twente

Vroeg in de ochtend gewekt worden door het melodieuze geluid van een zingend winterkoninkje of een roepende merel. En als je dan vanuit het bed naar buiten kijkt zomaar een ree Of je nu kiest voor de appartementen op de begane grond De Dinkel of De Regge of het appartement De Es op de eerste verdieping.

Op de rand van ons boerenerf staat onze ‘robuust en natuurlijk’ ingerichte vakantiewoning:
Robuust door de houten details en natuurlijk door de zachte materialen en subtiele accenten (check de sierkussens en lampen) die zorgen voor rust. Het allermooiste is natuurlijk het uitzicht! Het maakt niks uit vanuit welk punt je kijkt; het lijkt net alsof je ‘alleen op de wereld bent’. Eén met de natuur.

Lees meer

Luxe

Het Haerman

Geschiedenis van Het Haerman

Al sinds de 9de eeuw, ten tijde van Karel de Grote, is Het Haerman terug te vinden in de boeken als ‘Hari’. De Postweg, het adres van de boerderij, is een van de belangrijkste postkoetsroutes tussen Deventer en Hannover, in de 19de eeuw.

Het erve “Hari” werd omstreeks 800 door Karel de Grote geschonken aan het klooster Werden aan de Ruhr. In 1400 staat het erve als Haer beschreven bij het markeboek van De Lutte. In 1601 was de proostdij van Oldenzaal eigenaar van het erve. Het erve werd toen niet bewoond, waarschijnlijk door de plundering door Staatse of Spaanse troepen, die de stad Oldenzaal belegerden. Op 25 mei 1907 werd het erve Haarman, het oude Haarman en Trieshaan openbaar verkocht.

Het Haarman en het Oude Haarman werden gekocht door Albert Jan Blijdenstein (1829-1896), fabrikant in Enschede en tevens president van de pas opgerichte Heidemij. Op verzoek van Albert Jan Blijdenstein kwam ca. 1912 het gezin Hendriksen vanaf Hardenberg naar het Haarman. Hendriksen sr. werkte bij de Heidemij in Dedemsvaart, waar Blijdenstein hem leerde kennen als een kundig en energiek persoon.

Blijdenstein, eigenaar van het Haarman vroeg hem naar de sterk verwaarloosde boerderij te komen, waar hij bedrijfsleider werd. De boerderij was een grote bouwval. Hij liet een kamer aftimmeren (door Bulthuis) en ging op het Haarman wonen.

Zoon Gerard is nog in Harden berg geboren. Hendriksen sr. begon met het herstel van het erve. Ontginnen, egaliseren, ploegen, ontwateren van de woeste gronden en opknappen van de boerderij. Het erve was 35 hectare groot. Het egalisatiewerk werd uitgevoerd door een zesspan ossen voor de ploeg. Klaas Wieten was in dienst bij Hendriksen en mende de ossen.

In 1975 kocht de familie Schothorst de boerderij.

Het Haerm