De Watermolen | Eten met magische uitzicht

Geniet van het magische uitzicht bij Restaurant de Watermolen Singraven

.
Wil je romantisch uit eten met je allerliefste? Dan is het idyllische Landgoed Singraven de aangewezen plek. Vanaf het bruggetje aan de achterkant heb je een magisch uitzicht over de watermolen. In de zomer kun je plaats nemen op het terras langs de Dinkel. Een betoverende locatie die omgeven is door groen. Rust, ruimte en het geluid van vogels en het geruis van het water. Met het zicht op een heuse watermolen.

Na het etentje een sprookjesachtige rondwandeling over het Landgoed. Deze start aan de achterkant van restaurant de Watermolen. Klik hier.

P.s. Boek je vakantie in één van onze appartementen. Klik hier.

Waterkracht: vroeger en nu

De watermolen van Singraven, wordt al vermeld in 1448, ligt prachtig aan het riviertje de Dinkel en is geschilderd door beroemde 17e eeuwse schilders Jacob Ruysdael en Meindert Hobbema. De watermolen is uniek vanwege zijn drie raderen, namelijk voor een oliemolen (niet meer in bedrijf), een korenmolen en een zaagmolen. Korenmolen en zaagmolen zijn nog in bedrijf en te bezichtigen.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan een Waterkrachtcentrale. De centrale gaat een hoeveelheid stroom opwekken die groot genoeg is voor zo’n tachtig huishoudens. Wil je meer weten over dit project? Klik dan hier.

Bijzondere wandelroute door de weilanden

Vanaf het bruggetje achter de Watermolen kun je tussen de weilanden door, over het pad [die je deelt met de koeien van biologisch melkveehouder Koekoek], de weg vervolgen richting het oude badhuis van Meneer Laan. Klik hier voor de 6 km lange wandelroute over Landgoed Singraven.

  • Gratis parkeren bij Restaurant de Watermolen, Molendijk 37, Denekamp. Klik hier voor meer info over het restaurant.
  • Landgoedwinkel: voor heerlijke en pure streekproducten, boeken over het eeuwenoude landgoed en landgoed gerelateerde cadeauartikelen:
  • Fietsroutes of wandelroutes? www.vvvootmarsum-dinkelland.nl