Eropuit Denekamp | Landgoed Singraven met Watermolen
  • Home
  • Omgeving
  • Eropuit Denekamp | Landgoed Singraven met Watermolen

Denekamp | Landgoed Singraven met Watermolen & schitterend huis

Het statige huis Singraven staat midden op het landgoed, met rondom een prachtig park met rododendrons en vijvers. Het huis, in de volksmond ook wel kasteel Singraven genoemd, heeft een lange oprijlaan en is afgeschermd door sierhekken. De laatste bewoner W.F.J. Laan (1891-1966), vergaarde een unieke kunst-, antiek- en meubelcollectie. Het huis en de tuinen zijn op diverse dagen te bezoeken, onder leiding van een gids.

P.s. Zin om direct één van onze prachtige appartementen te boeken? Klik hier.

Schilders Jacob Ruysdael en Meindert Hobbema & de Watermolen Singraven

De Watermolen Singraven is bijzonder. Dat vonden de beroemde 17e eeuwse schilders Jacob Ruysdael en Meindert Hobbema ook. Beiden zijn te zien in respectievelijk het Louvre in Parijs en de National Gallery in Londen met een schilderij waarop de Watermolen Singraven afgebeeld is. Erg speciaal toch? Meer informatie over Landgoed Singraven.

Twente de streek vol sagen en legenden

Wist je overigens dat Twente, de streek vol sagen en legenden is? Volgens de sage over het Landgoed Singraven dwaalt er nog steeds een spookachtige gedaante rond, die de uiterlijke kenmerken van een non heeft. Ben je avontuurlijk ingesteld? Heel soms, wanneer je op een mistige ochtend langs het Huis Singraven gaat, dan heerst er een mystiek gevoel. Dan zie je misschien wel hét mysterieus verschijnsel, een eigenaardig figuur. Wil je meer weten over de sagen en legenden? Klik hier.

  • Het Huis Singraven is op diverse dagen te bezoeken, onder leiding van een gids.
    Meer info: Landgoed Singraven.
  • De Landgoed Winkel aan de Dinkel verkoopt de kaartjes om de tuinen en het arboretum te bezoeken. Klik hier.

De Watermolen Singraven
De Watermolen Singraven is al door de 17e eeuwse schilders Jacob Ruysdael en Meindert Hobbema geschilderd. De schilderijen vind je terug in het Louvre in Parijs en de National Gallery in Londen. Ga hier naar informatie over de Watermolen Singraven.

Ook nieuwsgierig geworden naar de Non van Singraven?
Meer informatie over ‘Twente de streek vol Sagen en legendes, klik hier.