Eropuit in Ootmarsum | Hét kunststadje

Ootmarsum | Hét kunststadje van het Oosten

Het best bewaarde geheim van Twente is toch echt wel Ootmarsum, hét kunststadje om verliefd op te worden.
Er is zoveel te zien. Een stad vol verhalen. De Kerk die midden in het stadje staat, met op de meest passende plek een beeld van de Poaskearls, acht mannen in jassen met hoeden en last but nog least de leuke winkeltjes en boetiekjes rondom de kerk.

P.s. Boek je vakantie in één van onze appartementen. Klik hier.

Een kunststadje met héél veel boetiekjes

De authentieke gevels, de smalle straatjes en steegjes met oude boerenkasseien en de ‘Gemütlichkeit’ die het uitstraalt. In de oude panden zitten kunstenaars die hun kunstwerken (schilderijen, beeldhouwwerk etc.) te koop aanbieden. Dameskleding, woonwinkels en diverse boetiekjes zorgen ervoor dat je héérlijk kunt shoppen. Een kunststadje met allure, een stad om verliefd op te worden. Direct naar de site van de VVV Ootmarsum-Dinkelland? Klik hier.

Het Openluchtmuseum, Ton Schulten & het Schoolmuseum

Dan hebben we nog niet eens gesproken over de musea. Een reisje terug in de tijd bij het Schoolmuseum; ‘Van ganzenveer tot Ipad’. Het Ton Schulten Museum; de schilderijen met het kleurrijke mozaïeklandschap geïnspireerd door het Twentse coulisselandschap met glooiende essen en karakteristieke houtwallen. Het gloednieuwe ‘oude’ Openlucht Museum aan de rand van het stadje. Direct naar de site van de VVV Ootmarsum-Dinkelland? Klik hier.

  • Kunst kijken en kopen, boetiekjes bezoeken of door de authentieke straatjes van Ootmarsum wandelen. Wil je direct meer weten? Check hier de site.
  • Een reisje terug in de tijd bij het Schoolmuseum, het Ton Schulten Museum; en het ‘oude’ Openlucht Museum aan de rand van het stadje. Klik hier voor meer informatie.
  • De evenementenagenda van Ootmarsum is altijd goed gevuld. De Kunstmarkt in augustus, de Kerstmarkt in december of het Vlöggeln tijdens het Pasen. Check de agenda hier.