Wandelen | korte en lange wandelingen

Wandelen | over korte en lange wandelingen

In plaats van ’tot ziens’ zeggen we in Twente ook wel: heanig an! Dat betekent zoveel als ‘doe rustig aan, pas goed op jezelf’. In een lagere versnelling is het leven namelijk veel leuker. Wandelen is een goede manier om dat te ervaren.

Een wandelroute over het wandelnetwerk. Van gemiddeld 5 en als je de wandelingen aan elkaar ‘knupt’ kom je wel tot honderden km’s aan wandelpaden. Wil je zomaar een rondje wandelen? Vanaf Vakantiewoning Het Haerman wandel je zo langs diverse mooie paden: klik hier om naar de routeplanner van Visit Twente te gaan en zelf een leuke (korte of lange) wandeling uit te zoeken.

Wandelen met Truus
‘De koningin van het wandelen’, wordt ze ook wel genoemd. Ze staat bekend om haar smalle weggetjes en onbegaanbare paadjes ‘een Truusje’, worden deze paadjes ook wel genoemd. Truus Wijnen heeft diverse wandelroutes beschreven in haar wandelboekjes. Maar ook online is ze te vinden: klik hier om naar de wandelroutes van Truus te gaan en een Truusje te gaan wandelen.

Twents Blokje om – Stuwwalroute 54 km
Twente is misschien wel het mooiste wandelgebied van Nederland. Zonde om het bij een klein blokje om te laten. Twents Blokje Om staat voor maar liefst 300 kilometer aaneengesloten wandelplezier. Over stuwwallen. Dwars door beekdalen. Dat hoeft zeker niet in één keer. Je kunt ook delen van het “blokje om” lopen. Het Twents Blokje Om bestaat uit 5 routes die afzonderlijk te wandelen zijn. Klik hier om de informatie over de stuwwal-wandelroute te lezen.

Lange afstand Wandeling – 98 km
Het Hilligenpad – Zwerven door Twente
De pelgrimsroute voert langs oude landschapselementen uit het katholieke geloof zoals Mariakapellen en landkruisen. De historische ‘Preakstoal’, de ‘Duivelssteen’en meer. Je komt langs vijftig bezinningspunten in het landschap. Uiteraard kun je bij elk punt even stilstaan en ervaren wat een bepaalde plek met je doet. Wandel door de cultuur van de ‘oale groond’ van Twente. Voor rust en inspiratie. Klik hier voor informatie over Het Hilligenpad.

 

Irene loopt over Pelgrims-wegen, haar ervaring deelt ze graag. Lees over de ervaring van Irene: Klik hier.